2020-05-23 11:16:26

NASTAVA U ŠKOLI od 25. svibnja 2020.

U ponedjeljak, 25. svibnja 2020. godine, ponovno se odvija nastava u školi. Učenici koje su roditelji odlučili ne uključiti odmah radi objektivnih i subjektivnih razloga koje imaju, mogu se uključiti naknadno.

Nastava počinje u u 8:00 sati. 

Molimo roditelje da obrate pozornost na važne detalje u nastavku ove obavijesti, koje se odnose na tjelesnu udaljenost, nemiješanje skupina, ulazak u školu i sl.

Učenici dolaze u školu sami, organiziranim prijevozom ili sami, ovisno o odluci roditelja. Sve osobe, odrasli i djeca, dužni su se pridržavati tjelesne udaljenosti od 1,5m osim članova iste obitelji/ kućanstva.

Roditelji ne ulaze u školu, osim u slučaju izvanredne istuacije da je to doista potrebno, pa se postupanje dogovara kao inzimka. 

TJELESNA UDALJENOST: Molimo roditelje da prethodno pripreme djecu ističući prioritetnu važnost tjelesne udaljenosti, koja vrijedi za sve osim članove istih obitelji, na kojoj će se inzistirati koliko god to bude moguće (a moguće je uvijek osim u trenutku kada dijete treba korigirati jer je ne poštuje). Da ne mistificiramo udaljenost od 1.5m, već prvog dana nastave ćemo s djecom  usporediti veličinu njihovih vlastitih uzastopnih koraka, kako bi lakše sebi predočila koliko bi trebali biti udaljeni jedni od drugih.

NEMIJEŠANJE SKUPINA: Učenici će dolazeći pred školu imati "razredo mjesto okupljanja" koje će im učiteljice pokazati prilikom dolaska, te ih na njemu prvi dan dočekati. Djeca će i prilikom okupljanja se držati tjelesne udaljenosti. Očekuje se da poslušaju uputu učiteljica o odvojenom ulasku u školu od ostalih skupina, te molimo roditelje da i oni djeci objasne važnost ovakvog postupanja. Svaki od dana prvog tjedna će učiteljice dočekivati djecu na isti način kako bi uspostavili rutinu.

JELSA:
1.a razred- pred istočnim ulazom na prizemlju,
2.a razred, 3.a razred- školsko igralište, svaki razred pored svoje učiteljice
VRBOSKA: 
1.+3. razred, 2.+4. razred: dvorište, svaki razred pored svoje učiteljice
SVIRČE: 
1.+3. razred, 2.+4. razred:na suprotnim stranama prilaza školi, svaki razred pored svoje učiteljice

Preostale dvije područne škole nemaju potrebu za odvajanjem pri dolasku jer su kombinirani uzrasti svih razreda. 

DEZINFEKCIJA RUKU: 
Prije ulaska u zgradu, svaki od učenika će pristupiti dezinfekciji ruku dezinfekcijskim sredstvom. Kako matična školi u Jelsi nema garderobe i nisu se koristile papuče, djeca će pri ulasku biti upućena na mjesto gdje će odložiti obuću, obući papuče i krenuti u svoju učionicu.


Osnovna škola Jelsa