2020-03-14 18:00:00

PREKID UOBIČAJEDNOG IZVOĐENJA NASTAVE

U ponedjeljak, 16. ožujka 2020., prekida se izvođenje redovite nastave na uobičajeni način, te nastavlja na način prikladan novonastaloj situaciji. Za realizaciju će biti potrebna intenzivna komunikacija i suradnja svih odgojno- obrazovnih radnika, učenika i roditelja učenika, te korištenje tehnologije i mreža.

Za početak se traži aktivacija proizvoda Office365 učenicima predmetne nastave (5.-8. razred), putem poveznice na adresi https://office365.skole.hr pomoću podataka uz dodjeljeni im identitet u sustavu AAI@EdHr (ime.prezime@skole.hr, lozinka), koje koriste i za pristup e-dnevniku. 
*NAPOMENA: Već dva dana su evidentirane bitne teškoće pri aktivaciji ovog proizvoda, za koju nadležne službe smatraju da će biti riješene do ponedjeljka u 12 sati, stoga se ne osjećajte uznemireno ako vam se događa neočekivani problem, zajednički je svima trenutno.

Uređaji kojima se učenici mogu služiti u ove svrhe su svi kojima je dostupan pristup internetu: računalo, tablet, mobitel. 

RAZREDNA NASTAVA:
Za učenike razredne nastave, MZO je u suradnji sa HRT predvidjelo da u ponedjeljak 16. ožujka 2020. započne s emitiranjem nastavnih sadržaja svakodnevno, na 3. programu pod nazivom Škola na Trećem, sljedećim rasporedom prikazivanja:

Roditelji će sa razrednim učiteljicama komunicirati putem društvenih mreža, grupno i/ili individualno, te od njih primati upute, materijale i zadatke. 

PREDMETNA NASTAVA:
Učenici 5.-8. razreda će u nastavi sudjelovati u virtualnim učionicama sa razrednicima i predmetnim učiteljima. Dodatno, Sportska televizija (https://sptv.hr/) će emitirati nastavne sadržaje za praćenje svakodnevno, sljedećim rasporedom:

Aktivnosti u virtualnim učionicama su za sve učenike obavezne, a poveznice u glavnom izborniku stranice škole pod "virtualna škola".

U ponedjeljak, 16. ožujka 2020, učenici će s razrednicima testirati razrede, u utorak 17. ožujka sa predmetnim učiteljima kanale nastavnih predmeta.
Od srijede 18. ožujka 2020. razrednici u virtualnim učionicama učenicima daju raspored i obaveze, predmetni učitelji daju aktivnosti i zadatke.

Od dana 23. ožujka 2020. godine (ponedjeljak), nastava će se odvijati prema uobičajenom rasporedu Škole za rad u nastavnim predmetima, s početkom u 8:00 sati, poslijepodnevnim rasporedom. Od 30. ožujka 2020. (ponedjeljak), raditi će po jutarnjem rasporedu nastavnih predmeta i nadalje nastaviti naizmjenično tjednima.

Sudjelovanje učenika će biti praćeno njihovom aktivnošću u virtualnim učionicama, a cjelodnevnu neaktivnost roditelj opravdava kao izostanak.

Tijekom predstojećeg razdoblja učenja na daljinu, za sada se predviđa vrednovanje za učenje i vrednovanje kao učenje, dok se vrednovanje naučenog ne predviđa kao nužno.


Osnovna škola Jelsa